Image
Top
Navigation

Galerij

Era Domus Ieper in beeld

In opdracht van Sertocom moesten er voor de nieuwe site van Era Domus enkele foto’s genomen worden van de locaties en de medewerkers.

Hier kun je enkele andere beelden bezien.

Food Photography

De laatste weken deed ik nogal wat opdrachten voor diverse horeca-zaken. Vooral de nieuwe creaties van de chefs moesten in beeld gebracht worden.

De belichting werd zelf opgesteld. Bij sommige van de foto’s die gemaakt werden was het reeds donker.

Deze opdrachten zijn best wel een uitdaging en aangezien we zelf best wel tevreden zijn van de resultaten werden enkele foto’s online geplaatst.

Ook hier kun je de resultaten zien.
Spread the word!

Politiek

In opdracht van Sertocom (marketingbureau) mocht ik campagnefoto’s gaan maken voor enkele lokale politieke partijen.

Om toch iets van creativiteit in deze opdracht te steken nam ik deze met de Carl Zeiss 50mm 1.4 lens. Hier zijn er alvast wat resultaten te bekijken.
De raw (cr2)-fotos werden in postproductie wat gefinetuned.

Ook voor de maak van enkele prof. films werd ik ingeschakeld. De resultaten daarvan kun je ook hieronder terugvinden.

De vergelijking met andere “politieke” filmproducties kan achteraf snel gemaakt worden.

 

Resto websites

De website van Restaurant “De Leene” is af. Bedoeling is nu om ook deze dienst wat meer in de spotlight te gaan plaatsen.

De afwerking van het uniek design + de fotografie neem ik op mijn verantwoordelijkheid. Roy doet de codering en brengt de sites tot leven!

Er zit een volledig CMS-systeem achter de website (dat wil zeggen dat de klant alles kan aanpassen). Meerdere talen worden heel gemakkelijk toegevoegd. De eerste pagina is een samenvatting van de belangrijkste zaken. De openingsuren, de dagschotels zijn er onmiddellijk te zien en m’n kan online reserveren!

Er wordt aan ieder detail aandacht besteed en de websites zijn ook geheel Flash-vrij wat wil zeggen dat ze ook op smartphones en tablets zeer goed zullen draaien.!

Indien interesse, mail ons op info@vdmgraphics.com!

Utopia: new client

Ook voor restaurant Utopia werden er foto’s genomen en werken wij aan de website. Later wordt er ook een film gemaakt.

Mijn beliefde 5d Mark II DSLR was defect, maar door beroepsfotograaf, collega Jorn Kestelyn mocht ik een Canon-reservetoestel gebruiken… Many thanks Jorn!

Enkele foto’s werden alvast online gezwierd.

De Leene: Fotografie + site

Restaurant “De Koperen Haan” is verhuist naar “De Leene” te Poperinge. Zowel fotografie als de gehele website mogen wij op onze verantwoordelijkheid nemen. Er werden alvast enkele beelden online geplaatst.

Zie hier enkele platen…

Batibouw: Depro Fotoshoot

Maëstro, onderdeel van Depro, waarvoor ik recentelijk ook een fotoshoot deed vroeg me om hun stand op Batibouw te gaan fotograferen.

De stand, een creatie van artdirector Beatrijs De Zutter, was dan ook de moeite om op plaat vast te leggen.

Enkele van deze zijn te zien op mijn flickr-account.

Voor diezelfde firma, Depro, mocht ik laatst ook backgroundfoto’s nemen voor op hun nieuwe site. Enkele hiervan kunnen hier ook eens bekeken worden.

Depro

Voor Depro Profiles, een groot houtbewerkingsbedrijf in Komen die hoofdzakelijk profielen maakt mocht ik een creatieve fotoshoot in elkaar steken. De bedoeling was om 5 waarden op een creatieve manier uit te gaan beelden, zodat zij deze 5 beelden als background zouden kunnen gaan gebruiken op hun site.

Na wat te brainstormen samen met Diederik Vandenbilcke kwamen wij tot het idee om iedere beginletter van de waarde met profielen in elkaar te vijzen in het atelier (studio) en er modellen in te plaatsen die deze waardes beklemtonen.

Na wat experimenteel te gaan belichten en in nauw overleg met de klant kwamen wij tot volgend resultaat…

Thanks to:
Visagie: Emely Baert (stagair Visagie)
Model: Delphine Van De Sompele, Emely Baert, Kevin Descheemaecker
Technical Assistant: Diederik Vandenbilcke, Kevin Descheemaecker

Culinaire planner Hotel Ariane

In opdracht van Sertocom kon ik de foto’s voor een allereerste culinaire planner van Hotel Ariane nemen. Er werden bijkomende foto’s genomen van enkele gerechten, van de keuken en van het ontbijt. De planner bevat naast informatie een resem aan sponsors.

Als dank werd ik met de mensen van Sertocom en de sponsors vriendelijk uitgenodigd in het Hotel om na een toffe speech van Johan samen het glas te heffen op de eerste editie van de “Culinaire Planner”.

Op volgende link kan je enkele foto’s zien.

Voor hoofdsponsor Calinor werd er ook een professionele foto genomen in het Hotel zelf.

Canon Announcement: Vervolg

Het was tot gisteren vol spanning wachten op Canon’s grote bekendmaking. Kwam er een opvolger voor de 5d Mark II of niet?

Enkele dagen vóór de 3de november werd de Canon 1DX voorgesteld. De eerste fullframe DSLR dat HD filmt sinds de 3 jaar oude 5d Mark II. Volgens Canon zou er dankzij de nieuwe Digic 5+ processors (tot 17 keer sneller dan de Digic 4) merkelijk minder moiré en minder color artifacts in het beeld moeten zitten.

Het schijnt ook dat deze nieuwe DSLR opnieuw merkelijk beter presteert in low light conditions (51200 iso!!). Montage met de files zou sneller moeten gaan. Ook is er mogelijkheid om nu shots van juist geen 30 minuten op te nemen. Ook de audio instellingen zijn iets geavanceerder. Benieuwd naar de eerste betere testresultaten.

En het kostenplaatje… De Canon 1DX gaat over de toonbank voor welgeteld 6800 $.

De 3de november zelf kwam Canon dan met de Super35 Canon EOS C300 camera. Geen DSLR, maar een videocamera dat 4K filmt. Alles wordt opgenomen op 2 CF card slots (net als de 1DX). 4K is een cinemaresolutie van 2160×3840 pixels. Qua bediening is de C300 blijkbaar vergelijkbaar met de Canon XF reeks (opvolger van de Xha1 reeks)

Helaas zal deze camera met een EF mount rond de 12000 $ variëren (als dat PL is, zal het rond de 20000 $ schommelen), wat ook ver boven het budget van een DSLR-shooter ligt. Wel heb je dan het hele systeem (incl. lcd scherm, xlr unit, side grip, top handle, batterij en lader)

Ook concurrent Red had op de 3de november een belangrijke bekendmaking van z’n nieuwe (al lang verwachtte) Red Scarlet. De goedkopere broer of zus (I dunno) van de One en nieuwere Epic.

De Scarlet X zal 5K filmen op 12fps, 4K op 25fps (zelfde als de C300), 2K op 60fps en 1K op 120 fps. Het filmt in RAW Redcode aan 50 MB/s en de files worden opgeslagen via een SSD slot. Belangrijk hier te weten is dat de lagere resoluties enkel een crop zijn van de sensor. Het is dus enkel de 4K die de juiste mm’s van de lens zal tonen. Op de andere resoluties zal dezelfde lens m.a.w. een gezoomd beeld zijn. Er wordt echter wel verondersteld dat de lowlight performance niet zo goed zal zijn als de Canon, aangezien het dezelfde chip is als de Epic.

Met de Canon mount zal deze Scarlet 9750 $ kosten. (Met PL-vatting kost de Scarlet 11250 $).

Als ik zou mogen kiezen tussen de nieuwe Canon C300 of de Red Scarlet, dan lijkt mijn keuze voorlopig eerder naar de Scarlet te neigen, maar het zal vooral afwachten zijn naar de betere testresultaten van diverse pro dop’s…

En, is het iets dat de 5d Mark II zal vervangen?
Answer: Helaas niet aangezien er toch een groot prijsverschil is tussen de verschillende modellen.

We zien hoe de zaken gaan en afhankelijk van dat zal ik upgraden naar nog beter cameragear…