Action 12 Brussels

Na een tip van Jorn Kestelyn ging ik samen met Tiele op 14 januari naar Brussel om de C300 in levende lijve te gaan checken, daarnaast was er een beurs waar alle belangrijkste merken hun producten voorstelden. Organisator van het evenement: Eye-lite/TV-Connections.

Aangezien het een groot evenement was waren er eveneens enkele straffe dop’s (top van België en contreien) aanwezig zoals Jo Vermaercke, Anton Mertens, Sebastien Devaux,… (de Franse Philip Bloom zo blijkt). Die laatste gaf ons een mooie workshop over Canon’s nieuwste camera, de C300, de opvolger van de XF series.

Heel wat nadelen dat je met de 5d Mark II had, zijn dankzij de nieuwe sensor weggewerkt of in any case toch een pak minder (zoals aliasing, jello, rolling shutter,..) Het is een 8-bit filmcamera geworden met focus assist, zebra, cropmarks, enz. De resolutie is wel niet hoger dan Full HD (wat eigenlijk in mijn ogen ook niet onmiddellijk nodig is, gezien er nog te weinig 4K-monitors op de markt zijn.).

Een klein nadeel is dat de slowmo functie niet echt spectaculair is want dan moet je naar 720p en in vergelijking met de Magic Lantern op de 5d ontbreekt de mogelijkheid om uw scherpstelafstand af te lezen (detail).

Naast de Super 35 CMOS sensor die de camera bijzonder maakt is hij in low light omstandigheden superieur aangezien die tot 20000 Iso kan gaan (‘k neem aan dat 10000 dan zeker bruikbaar is) en met € 12000 te betalen kan je beginnen filmen zonder al te veel accesoires te moeten bijkopen.

Kortom een uitstekende camera dat ik voor grotere projecten zeker zal huren om tot verbluffende resultaten te komen.
Na de technische vragenronde mochten wij in full HD genieten van “Out of Tunes”, de eerste officiële Europese kortfilm dat met de C300 in beeld werd gebracht.