Nocturnes 2011: Summary

Voor de Nocturnes vzw mocht ik een totale samenvatting van Editie 2011: “Vaarwel” op de lichtgevoelige plaat gaan vastleggen.

Van in het begin (eerste moment dateert van de 19de april 2011 met de medewerkersvergadering) tot het einde kon ik erbij zijn om de gehele procedure van dichtbij mee te volgen. In 4 minuten film werd 6 maanden inspanning samengevat.

Ik was getuige van hoe een perfect op elkaar ingespeeld kernteam het voor elkaar krijgt om 182 medewerkers te engageren en hoe ze 82 Theatervoorstellingen met een gemiddelde van 45 personen per groep in goede banen leidt. Ongeveer 3700 mensen hebben de wandelingen gedurende de maanden juli en augustus mee mogen maken.

Voorheen waren de Nocturnes om de 2 jaar. Nu is er een pauze van 3 jaar. Benieuwd wat er tegen dan allemaal mogelijk zal zijn!

Er werd gefilmd met de 5d Mark II en de HD Hero.

De intro bestaat uit meer dan 30 layers die appart van elkaar bewegen en er werden daarvoor 3 verschillende expressions gebruikt. Edit werd in Premiere Pro CS5 gedaan, animatie in After Effects CS5 en grafisch ontwerp in Photoshop CS5. Voor de colorgrading werd Magic Bullet gebruikt.

Ook op mijn site kun je de film bekijken.