Magic Lantern: new firmware

Onlangs werd er een nieuwe update van de firmware Magic Lantern (waarover ik in het verleden reeds een post plaatste) online gezet.

Er wordt met deze laatste update: 2.3 niet meer gesproken van een hack. De eerste stabiele Magic Lantern firmware dus, die draait op de 2.1.2 firmware van Canon.

Enkele heel interessante nieuwe features zijn:

– De zebra’s worden sneller weergegeven. Voorheen kwamen die telkens iets achter, nu dus niet meer. Deze zebra’s, de waveform en de focus peaking kunnen nu ook in “foto-mode” gebruikt worden.
– De menu’s zijn manueel aan te passen. De workflow kan naar eigen wensen aangepast worden.
– Ook voor de 5d Mark II is er nu een geavanceerde ingebouwde intervalometer ingebouwd. Zelfs sunrise en sunset-timelapses zijn nu makkelijker haalbaar zonder enig hulpmiddel.
– De fps kan aangepast worden. Min: 0,2 fps en Max: 35fps (in 1080p). Iets dat ik wellicht voor een volgend project eens zal gebruiken.
– De Iso kan heel hoog ingesteld worden. Niet dat de kwaliteit dan superieur wordt, maar in complete duisternis kan je LiveView nog steeds gebruiken.
– Automatische HDR foto’s. Na één foto te hebben genomen, analyseert het systeem die foto en neemt hij zelf de benodigde andere foto’s om een ideale HDR-foto te maken.