Infrabel veiligheidscampagne

In samenwerking met Around Media werkten wij aan het project “The Box” voor Infrabel.

Om jongeren te wijzen op de gevaren van spoorlopen stapt Infrabel de wereld van de virtuele realiteit binnen. De infrastructuurbeheerder ontwikkelde een container en richtte die in om jongeren volledig te kunnen onderdompelen in een virtuele wereld waar ze met een speciale bril 360° kunnen rondkijken.

Een korte film toont hoe gevaarlijk spoorlopen is. Het scenario is gebaseerd op een realiteit die, jammer genoeg, veel te vaak voorkomt. De leerlingen kruipen in de virtuele huid van een tiener die te laat is voor een examen. Hij/zij neemt een kortere weg en loopt de sporen over waar dat verboden is. Volledig opgeslorpt door z’n smartphone is de jongere zich onvoldoende bewust van zijn/haar omgeving en het aanstormende gevaar,… De beleving in de container wordt nog extra versterkt door speciale effecten zoals geluid, wind, rook en trillingen. Na de 360 beleving wordt er een korte film getoond waarbij de mogelijke gevolgen, situaties getoond worden.

Om het project te promoten werd me ook gevraagd een Iphone-animatie in elkaar te steken. Op die animatie is de activiteit te zien van de vriend van de jongen die over de sporen loopt…
Door de portrait mode is die enkel hier op Vimeo te zien.

Dank aan:
– Het Jan Yperman Ziekenhuis
– Actrice: Greet Vanderstichele

Het project werd in de nationale media positief onthaald:
Artikel Infrabel
HLN
Reportage WTV
Knack
Radio 2

De film is in 4K te bekijken op Vimeo: