HDR Video

Heel recent ontdekte ik op één van de zovele forums, dat ik dagelijks lees, dat er een nieuw systeem uitgevonden werd waardoor je een fantastisch bewegend beeld krijgt. HDR staat voor High Dynamic Range en betekent dat er meerdere opnamemethodes gebruikt worden voor éénzelfde shot. In fotografie is dit redelijk simpel. Nu kan dat bij video ook bereikt worden op dezelfde manier als sommige 3d-opnametechnieken.

De beamsplitter of een stralingsdeler is het systeem waardoor een enkele lichtstraal in tweeën gesplitst wordt. 2 Camera’s zien dus m.a.w. hetzelfde beeld. Camera 1 komt hierbij horizontaal op de splitter te zitten, de andere verticaal onderaan (of bovenaan). Bij de ééne stel je de camera zo in dat het beeld iets overbelicht is, bij de andere net andersom. Een combinatie van de twee in postproductie heeft een uniek resultaat zoals hieronder te zien. Indrukwekkender dan 3d…

Zalig!

De enige die het op dit moment voor DSLR’s verkoopt is 3d film factory. Naar mijn inziens moet dit nog wat compacter gemaakt worden.