Image
Top
Navigation

VDM Graphics - Blog

fotonieuw

Nieuwe website

Binnenkort (op 1 april 2016) krijgt het bedrijf een eerste voordeur. 10 jaar ben ik dan bezig met de zelfstandige activiteit, met m’n hobby, passie. We blijven vooruit gaan en ook nu springen wij terug mee op de trein. Er werd een “full width” retina ready website gemaakt. Alle fotografie wordt 2x scherper weergegeven. (weliswaar op een scherm die het ondersteund).

Een kleine selectie van m’n betere projecten staan nu in de spotlight. We streven naar originaliteit en daarom maakten wij ook een eigen mockup om onze website-projecten te demonstreren.

Enkele van m’n fotografie-projecten worden heel wat groter weergegeven. Ook de directe link naar de website van m’n trouwreportages is nu bovenaan te vinden.

En naast dit alles wil ik natuurlijk ook ons filmwerk (nog steeds onze core-business) in de kijker zetten. Zo maken wij maar al te graag zeer mooie luchtbeelden en motion graphics projecten om jullie bedrijf in de kijker te plaatsen.

Up to the next level.

fotorecord

Opdracht Record Bank

In opdracht van Pimpz, Hans Buyse, mocht ik opnieuw meedraaien voor een reclamespot voor Record Bank.

Resultaat is hieronder te zien:

fotoaquafin2

Film voor Aquafin Event

Manu Blancquaert contacteerde me na het zien van m’n blog ivm een “parallax” project.

Voor het 25 jarige bestaan van Aquafin werd er een event georganiseerd in de Nekkerhal in Mechelen. Voor de show werd er een projectiescherm gemonteerd van 30 op 8 meter. (Standaard Imax is: 20 op 16 meter). Naast de ceo van Aquafin gaf ook minister Joke Schauvliege een speech. Ook andere ministers waren van de partij.

In een regie van Manu Blancquart creëerden wij een film waarin een digitaal geanimeerd terracotta borstbeeld van Neptunus het verhaal en het belang van “Water en Zee” in de ontwikkeling en de geschiedenis van de Lage Landen evoceert. Een twintigtal schilderijen van Breughel tot Emile Claus kregen door middel van beeldmanipulatie een 3d weergave en de personages en het landschap kwamen tot leven.

Er volgde een magistrale live opvoering van “Stairway to Heaven” met orkest en koor. Daarna mochten alle genodigden genieten van een walking dinner.

blog_berlin2

Our Citytrip to Berlin

Samen met m’n neef en z’n vriendin ging het richting Berlijn in Februari. Supertoffe tijden gehad.

Eerste reis met de DJI Phantom en er zullen er zeker nog volgen. Om te tonen wat kan, hoe we 3d Titels (dankzij Wannes Vanspranghe) kunnen implementeren.

Dat onze kameraadschap nog lang moge duren!

Starring:
– Heleen De Kesel
– Steven Willems
– Jolien Laureys
– Gerdy Vandermeersch

fotorollei2

Rolleiflex aangekocht

In Duitsland werd er een Rolleiflex standard camera aangekocht. Waar kan je die ook sneller vinden dan in het land van herkomst.

De succesvolle analoge reflexcamera, TLR (Twin Lens Reflex), compact concept van grootformaatcamera, zal ons voor bepaalde projecten zeker en vast mooie beelden leveren.

fotodenpereboom

Den Pereboom Leuven nieuwe website + fotografie

Ook Marc Wouters belde ons met de vraag om een website voor z’n studentenhuis in Leuven te maken. Ook voor deze website mochten we de fotografie en bewerking doen.

Resultaat te zien op deze link.

fotokattenstoet

Captatie Kattenstoet

Al 3 edities op rij mocht ik in opdracht van de stad de Kattenstoet filmen. Dit jaar was het in opdracht van NHK Enterprises, de Japanse tv.

Voor een documentaire dat ze maakten over Ieper en de kat vroegen ze me prijsofferte te maken voor 2 cameraman, elk met C300, één met de DJI Ronin.
Aangezien NHK een 4.000.000 à 5.000.000 kijkcijfers haalt (ter vergelijking: laatste aflevering Eigen Kweek: 1.652.592 kijkcijfers) was er uiteraard wel wat budget beschikbaar.

De montage wordt volgend jaar rond de zomer in Japan uitgezonden.

fotohill62

Nieuwe website, fotografie Hill62

Voor het Sanctuary Wood Museum Hill62 maakten wij een responsive website. Bezoekers vinden er zeer snel de openingsuren, foto’s en een reservatieformulier.

Ook de fotografieopdracht mochten we op onze verantwoordelijkheid nemen. Met de 5d Mark III en de 50mm 1.4 Carl Zeiss lens in de hand kon ik beelden maken van de loopgraven en de zeer zeldzame kijkboxen binnen. Nieuwe website is hier te vinden. Foto’s te zien op Flickr.

fotopereboom

Feestzaal “De Pereboom”, website + beeld

Foto’s spreken en zijn onmisbaar voor een goede uitstraling van uw bedrijf. Zowel fotografie als ontwerp worden bij VDM Graphics door één enkel persoon uitgevoerd, dewelke een zeer groot voordeel is bij de uitwerking van een site.

Voor de gloednieuwe feestzaal “De Pereboom” werkten wij een responsive one page website uit met een wordpress CMS (helemaal eigen ontwerp, zonder template).

Alle foto’s zijn te zien op de nieuwe website. Ook op Flickr plaatste ik enkele beelden.

fotoexplorecanada

Nieuwe responsive website: Explorecanada

Voor het Oostendse reisbureau Explore Canada, onder leiding van Neil Dutrieue, dat gespecialiseerd is in reizen naar Canada, werkten wij een volledig nieuwe responsive website uit.

Het werd een uitdagend project. Er werd een zeer uitgebreide CMS (met Umbraco) aan gekoppeld waardoor de klant alle nodige informatie, vertrekdata, prijzen, enz. op de site kan plaatsen. Met alle uitzonderingen voor prijsberekening werd rekening gehouden. De bezoeker kan op de site zijn eigen reis samenstellen en krijgt in realtime een prijsbereking voorgeschoteld. Deze wordt ten allen tijde zichtbaar gemaakt.

Per reis wordt de header aangepast. Zelfs de gekozen filter op de foto’s kan in de CMS gekozen worden. De manier waarop buttons en balken meebewegen doorheen de pagina’s maakt de site uiterst gebruiksvriendelijk. De volledig responsive website wordt gehost door Combell, een uiterst stabiel en snel hostingplatform.

Op die manier kunnen wij aantonen dat we ook grotere projecten op een goede en budgetvriendelijke manier kunnen uitwerken. Interesse: bel 0499/14 99 24 of mail: info@vdmgraphics.com

Kortom, dit werd een project waarmee wij zeker uit de kast willen komen.

fotosoenen2

Soenen: Fotografie Virginia lijn

Voor de beurs op Dubai waaraan Soenen deelneemt moest er terug nieuw beeldmateriaal gemaakt worden. Ook een 5de machinefilm wordt op dit ogenblik gemonteerd.

Zie album.

Nocturnes Aftermovie editie 2014

Voor de Ieperse Nocturnes mocht ik in 2014 terug een compilatie maken van het hele gebeuren.

Na een pauze van 3 jaar werd de titel van editie 2014 “Ieper Vlucht”. Ze keerden honderd jaar terug in de tijd. Toen Ieper een rustige provinciestad was, waar het aangenaam toeven was. Tot de Groote Oorlog losbrak. Het werd in ieder geval terug een topeditie met 4100 toeschouwers. Een record!

Hieronder de Summary van de Nocturnes editie 2014. Ook de samenvatting van de editie 3 jaar terug plaatste ik er nog eens onder. De blogpost van toen kun je hier terugvinden.

 

 

Voor het laatste onderdeel van het traject kregen wij (Wannes en ikzelf) ook de opdracht een film in elkaar te steken dat over een oppervlakte van iets van een 15 op 3 meter afgespeeld werd. De film werd door middel van 3 HD beamers synchroon geprojecteerd.

Het was de bedoeling dat de toeschouwers het gevoel kregen dat ze een treinreis maakten, dat ze vluchtten, van Ieper via Poperinge naar een dorp in Frankrijk, in de Normandie. In de ruimte waar de “scene” zich afspeelde werd er een volledig houten wagon nagemaakt. Acteurs werden conducteurs, en de film zorgde voor de rest. Gedurende de “trip”, die versneld werd, werden er ook beelden van de echte “vlucht” getoond. Eénmaal fictief gearriveerd bij het eindstation moest het grote doek weggeschoven kunnen worden, waardoor het eindbeeld op de film hetzelfde er uitzag als hetgene dat gebouwd werd. Een zot idee dat op een lowbudget manier uitgewerkt moest worden.

Het moest zich uiteraard afspelen 100 jaar geleden. Hoe zag het vroegere station er uit? Geen nieuwbouw, geen electriciteitspalen, enz. De huidige trip gewoon filmen, was dus helemaal geen optie. Het enige dat we zelf terug konden vinden waren enkele low qualtity foto’s van hoe de verschillende stations er toen van ver uitzagen. Dan maar op basis van die gegevens 4 volledige 3d renders maken. Eén van het station in Ieper, één van het Heilige Hart, één van het tussenstation en één van het eindstation. Op die manier kwamen we tot dat parallax-effect die absoluut nodig was om tot een treffelijk eindresultaat te komen. Uiteraard is daar heel veel rendering in gekropen.

In de tussenstukken werden er zoals ik eerder reeds aangaf echte oude beelden getoond. Daarnaast werden er op de achtergrond zelf opgenomen shots getoond. Om ook voor dit gedeelte tot een gewenste resolutie te komen werden daarbij 2 Full HD-camera’s (5d’s) gebruikt die naast elkaar opgesteld werden voor opname. Een uitdaging dus om bij de montage alles naadloos aan elkaar te plakken. Een samenvatting van enkele stukken uit de heel wat minder grootte versie kun je hieronder zien.

fotobackpack

DJI Dronebackpack

In België mag de wetgeving er dan wel nog altijd niet aan uit zijn. Andere landen zoals Duitsland of Nederland staan al een flink stap verder in de wetgeving rond het gebruik van Drones. Jammer dat het hier “verboden” is voor die vele creatievelingen die er wel voorzichtig mee omspringen en er enkel gebruik van willen maken om er mooie beelden mee te schieten en dat zonder de privacywetgeving te schaden.

De DJI backpack werd aangekocht waardoor ik heel wat mobieler ben en bijgevolg ook op trips gemakkelijk luchtbeelden zal kunnen schieten. First trip in agenda: “Berlin”…

Unilin Quickstep Pergo

In opdracht van Hans Buyse, Pimpz kon ik opnames maken voor Unilin, Pergo. We filmden met de 5d Mark III (meestal met de Carl Zeiss Prime 50mm 1.4 in combinatie met de DJI Ronin

Zo volgden we Laurent Meersseman, R&D Director, en ook enkele andere mensen in hun job.