Image
Top
Navigation

VDM Graphics - Blog

fotoschotland

Verlof 2016

Wij zijn van 12/06 tot en met 3/07 met jaarlijks verlof.

Vanaf 4/07 zijn wij terug volledig beschikbaar. Tot dan!

Belgian Corporate Video Festival

Op het Belgian Corporate Video Festival 2016 werd ik genomineerd uit 372 inzendingen. Sitra had hun filmproject (zonder ons medeweten) ingestuurd voor dit festival. In de categorie “Service” eindigde ik bij de laatste 4 naast Brussels Airport (productie: New Impact), Rode Kruis Vlaanderen (Duval Guillaume) en Akka Matis Benelux (Mediart Design). Ons project won uiteindelijk geen award maar het was wel een eer om naast deze grote productiehuizen (de beste van België) te kunnen eindigen.

Het heeft uiteraard terug een duw in de rug om nog betere films te gaan ontwikkelen.

Naast de awardshow stonden wij (samen met Around Media) ook op de Beurs om vooral onze 360 film reportages te promoten. Wij maakten een 360 showreel dat wij via 2 Samsung Gear VR’s aan het publiek konden demonstreren. Dit werd heel positief onthaald en er werden ondertussen enkele interessante contacten gelegd.

Korte infofilm samenwerking VDM Graphics en Around Media:

Belgian Corporate Video Festival 360 showreel… #360 #360film #aroundmedia #hype #vr #samsunggear #vdmgraphics

Een foto die is geplaatst door Vandermeersch Gerdy (@gerdyvdm) op

fotocards2

Present in Kinepolis Brussel op 2/06

Volgende week: 2/06 zijn wij present bij het Belgian Corporate Video Festival 2016 in Kinepolis te Brussel. Wij zijn met de bedrijfsfilm van Sitra genomineerd uit de meer dan 300 inzendingen en zitten bij de laatste 20. Benieuwd naar het eindresultaat. Daarnaast staan wij ook op de beurs om onze bedrijfsfilms, motion graphics en 360 film diensten te promoten…

Er werden volledig nieuwe visitekaartjes gemaakt. Laat ons hopen dat ze ons volgende week een dienst zullen bewijzen…

fotoarnoldus

St. Arnoldus Responsive Website

De nieuwe responsive one page website voor het gekende Ieperse café St. Arnoldus is volledig af. Op www.starnoldus.be online te zien.

Het was opnieuw een totaalpakket, ook de fotografie namen wij op onze verantwoordelijkheid.

fotomuzikale2

Website Muzikale Dinsdagen

Ook voor de Muzikale Dinsdagen mocht ik in opdracht van Roy Decaestecker, aka E-Bits, het nieuwe responsive ontwerp afleveren van hun website. Ondertussen wordt er druk gecodeerd zodat die zo snel mogelijk online kan komen…

Nieuw 4K Corporate Project

Voor Soenen, waar wij al heel wat projecten voor deden in het verleden, mochten wij naast een 360 film en motion graphics project nu ook de corporate film in elkaar steken.

Op deze pagina is wat meer info terug te vinden.

fotohuis

Kartje Kilo: Huis van de Stad

In opdracht van het nieuwe stadsmuseum: “Huis van de Stad”, het voorlopige dan toch, mocht ik ter promotie ervan samen met Kartje Kilo een film in elkaar steken. Ondertussen werd het via Facebook al heel wat gedeeld en geliked.

Een low budget productie die snel in elkaar gestoken werd.

fotositra5

Sitra: Website onder constructie

Na de film mogen wij in opdracht van Sitra nu ook hun nieuwe website creëren.
Samen met Peter Cappelle, developper voor dit websiteproject, zien we het alvast helemaal zitten om ook voor dit project alles te geven.

Er werd alvast een onder constructie-pagina online geplaatst… Wordt vervolgd.

Zie: www.sitra-group.com (ook op de .eu te zien)

foto10years

10 years!

Ondertussen bestaat VDM Graphics 10 jaar, van 01/04/2006-01/04/2016. Reeds 10 jaar leveren wij onze diensten aan diverse (grote en kleine) klanten. We kunnen terugblikken op enkele hele mooie projecten en zijn blij het vertrouwen te genieten van heel wat bedrijven…

We zien er naar uit wat de volgende 10 jaar ons zal brengen!

fotodrone2

Droneopleiding voltooid

De droneopleiding zit er ondertussen op. Na de theorie heb ik nu ook alle praktijklessen kunnen volgen en mocht ik mijn getuigschrift in ontvangst nemen.

Het KB werd goedgekeurd zodat ik op 30 april mee kan doen met het “belangrijke” examen… Iets waar ik al heel lang naar uitkijk. Het zal in ieder geval niet vanzelfsprekend zijn. We gaan er voor! Laat ons hopen.

fotodecock2

Decock Plants Productfotoshoot

Voor één van de marktleiders in vegetatieve vermeerdering van jongplanten Decock Plants die ook een vestiging heeft in Ethiopië mochten wij een plaatselijke productshoot doen.

Enkele voorbeelden van de productshoot worden binnenkort online geplaatst.

Nieuw: 360 film met Around.Media

We kunnen er niet omheen. Het zat er al een eind aan te komen. De nieuwe trend van 2016: de Virtual Reality bril. Een computergestuurde simulatie waar je via verschillende zintuigen ondergedompeld wordt in een bijna levensechte ervaring. Het geeft je de mogelijkheid om in de film te stappen.

Samen met Around Media zijn wij ons al een tijd aan het verdiepen in 360 shoots en het mag gezegd worden: Als je de resultaten met de Samsung VR-bril bekijkt… Super!

Ondertussen zijn we projecten aan het doen voor diverse grote klanten zoals Brussels Airlines, Roularta, Soenen,… En we zijn er van overtuigd dat er nog heel wat zullen volgen. To be continued…

Shooting 360 for Brussels Airlines with Around.Media #aroundmedia #360 #brusselsairlines #vdmgraphics

Een foto die is geplaatst door Vandermeersch Gerdy (@gerdyvdm) op

fotopvm

PVM Architects update

Voor architectenbureau Pieterjan Van Maele deden wij een kleine update aan de website. Het resultaat is hier te zien en werd opgenomen in de betere selectie van m’n portfolio. Strak, modern en overzichtelijk ontwerp.

Naast PVM Architects werken wij ook voor architectenbureau Mabesoone aan een nieuwe website…

Majorca Roadtrip 2015

Samen met vriendin ging het richting het onbewolkte Majorca in 2015, aangezien het kleine zusje er 4 maand tewerkgesteld was… Good times.

Visited: Cala d’Or, Calo des Moro, Cala Varques, Arta, Betlem, Alcudia, Valldemossa, Port de Soller, Cala Tuent, Torrent de Pareis, Palma,..

Motion Graphics Soenen International

Voor Soenen Engineering kregen wij de opdracht een motion graphics film in elkaar te steken voor beurzen in India, in de US en in Duitsland. Van basisscript, aanzet tekst tot uitwerking, montage, 3D-rendering, afwerking, iets meer dan één maand tijd hadden we om onderstaand resultaat te bekomen. Een zeer krappe maar haalbare deadline.

Jon Specht, die onder andere ook voor Discovery Channel, Ford, Harley Davidson en diverse radio- en andere tv zenders in de US, werd ook voor deze film ingeschakeld als voiceover.