Image
Top
Navigation

VDM Graphics - Blog

fotoarianenews

Hotel Ariane, beste van het land

Onze trouwe klant “Hotel Ariane” is door de reiswebsite TripAdvisor verkozen tot het beste hotel van ons land. De uitbaters van het familiehotel krijgen voor het derde jaar op rij de Traveler’s Choice Award toegekend.

Ook in de categorie beste service scoren ze hoog met een derde plek.

IFF Project

Voor het In Flanders Fields, het Kenniscentrum staken wij een promotiefilm in elkaar voor de workshops die er aan jongeren gegeven worden. Het is een combinatie van verschillende zelfgemaakte shots, betiteling, overlays en oude en recente historische beelden.

Een duidelijke, krachtige boodschap als je het mij vraagt.

Sitra

Het motion graphics project voor het internationale bedrijf Sitra staat online… Aangezien Sitra heel wat te bieden heeft, is het het langste motion graphics project dat wij tot nu toe in elkaar staken. Het project bevat 3d renders, infographics, animaties, beelden van de 5d en dronebeelden… Ietwat van alles om op een toch nog korte en aangename manier de werking van Sitra uit te leggen.

Na 10 jaar werkervaring opgebouwd te hebben ben ik trots dit project in de portfolio te hebben. Uiteraard hoop ik met dit project terug een sprong te maken. Dit is onze specialiteit.

Double Pass Jobs

Voor Double Pass te Brussel mocht ik een film in elkaar knutselen die mensen internationaal moet aanspreken om voor de organisatie te gaan werken.

Gedurende 2 dagen werden er op diverse locaties in Gent opnames gemaakt. Dit werd het resultaat na montage.

Resoc en Logo Leieland filmprojecten

Voor Resoc Zuid West Vlaanderen en Logo Leieland maakten wij 2 films waarin enkele van hun projecten uitgelegd werden. Alles werd in 1 draaidag opgenomen. De streekpact-tekening werd in After Effects geanimeerd.

 

fototumblr

Tumblr

Er zijn te veel accounts dat een mens zou moeten bijhouden om wat promotie te maken. Vooral andere accounts gaan bekijken, te liken en van commentaar te voorzien is de boodschap. Jammer genoeg heb ik er de tijd niet voor…

Toch maakte ik recent een “Tumblr” blog aan en ook m’n Instagram account probeer ik sedert kort nu en dan eens up te daten wat niet zo evident is.

CO7 Praktijkdag

Voor CO7 maakte ik volgend videoverslag van de Praktijkdag 2015. De onderwijssector in de Zuidelijke Westhoek werd op die manier geïnspireerd op vlak van cultuureducatie en de muzische domeinen in het leerplan basisonderwijs: beeld, muziek, drama, beweging en media. Michaël Depestele was collega fotograaf.

fotobusybusy

Busy busy

Ondertussen erg druk in de weer met allerhande projecten. Zo leggen wij momenteel de laatste hand aan een nieuw motion graphics project voor Sitra, waarmee wij terug willen gaan uitblikken. Daarnaast verwerken wij op dit moment ook filmbeelden voor communicatiebedrijf O2, werken wij filmprojecten af voor Resoc en het Lokaal gezondheidsoverleg, maken wij een beeldverslag voor de praktijkdag van CO7 en zijn we ook bezig aan een montage voor Double Pass (internationaal bedrijf). Voor Entre-Deux-Monts zijn wij momenteel bezig aan een volledige vernieuwing en in opdracht van het Documentatiecentrum Ieper maken wij een film over de werking van de workshops in het In Flanders Fields Museum.

Tenslotte werken wij op dit moment ook aan 4 websiteprojecten .. We blijven bezig!

fotonoordzeedrones

RPAS-opleiding Noordzeedrones

Aangezien wij uiteraard met alles in regel willen zijn op vlak van RPAS-wetgeving volgen wij de Noordzeedrone-opleiding vol aandacht.

Wij willen ons op dat vlak uiteraard fel bijschaven zodat we heel binnenkort (want er wordt nog steeds op de wet gewacht) voldoen aan alle nodige eisen.

fotonieuw

Nieuwe website

Binnenkort (op 1 april 2016) krijgt het bedrijf een eerste voordeur. 10 jaar ben ik dan bezig met de zelfstandige activiteit, met m’n hobby, passie. We blijven vooruit gaan en ook nu springen wij terug mee op de trein. Er werd een “full width” retina ready website gemaakt. Alle fotografie wordt 2x scherper weergegeven. (weliswaar op een scherm die het ondersteund).

Een kleine selectie van m’n betere projecten staan nu in de spotlight. We streven naar originaliteit en daarom maakten wij ook een eigen mockup om onze website-projecten te demonstreren.

Enkele van m’n fotografie-projecten worden heel wat groter weergegeven. Ook de directe link naar de website van m’n trouwreportages is nu bovenaan te vinden.

En naast dit alles wil ik natuurlijk ook ons filmwerk (nog steeds onze core-business) in de kijker zetten. Zo maken wij maar al te graag zeer mooie luchtbeelden en motion graphics projecten om jullie bedrijf in de kijker te plaatsen.

Up to the next level.

fotorecord

Opdracht Record Bank

In opdracht van Pimpz, Hans Buyse, mocht ik opnieuw meedraaien voor een reclamespot voor Record Bank.

Resultaat is hieronder te zien:

fotoaquafin2

Film voor Aquafin Event

Manu Blancquaert contacteerde me na het zien van m’n blog ivm een “parallax” project.

Voor het 25 jarige bestaan van Aquafin werd er een event georganiseerd in de Nekkerhal in Mechelen. Voor de show werd er een projectiescherm gemonteerd van 30 op 8 meter. (Standaard Imax is: 20 op 16 meter). Naast de ceo van Aquafin gaf ook minister Joke Schauvliege een speech. Ook andere ministers waren van de partij.

In een regie van Manu Blancquart creëerden wij een film waarin een digitaal geanimeerd terracotta borstbeeld van Neptunus het verhaal en het belang van “Water en Zee” in de ontwikkeling en de geschiedenis van de Lage Landen evoceert. Een twintigtal schilderijen van Breughel tot Emile Claus kregen door middel van beeldmanipulatie een 3d weergave en de personages en het landschap kwamen tot leven.

Er volgde een magistrale live opvoering van “Stairway to Heaven” met orkest en koor. Daarna mochten alle genodigden genieten van een walking dinner.

blog_berlin2

Our Citytrip to Berlin

Samen met m’n neef en z’n vriendin ging het richting Berlijn in Februari. Supertoffe tijden gehad.

Eerste reis met de DJI Phantom en er zullen er zeker nog volgen. Om te tonen wat kan, hoe we 3d Titels (dankzij Wannes Vanspranghe) kunnen implementeren.

Dat onze kameraadschap nog lang moge duren!

Starring:
– Heleen De Kesel
– Steven Willems
– Jolien Laureys
– Gerdy Vandermeersch

fotorollei2

Rolleiflex aangekocht

In Duitsland werd er een Rolleiflex standard camera aangekocht. Waar kan je die ook sneller vinden dan in het land van herkomst.

De succesvolle analoge reflexcamera, TLR (Twin Lens Reflex), compact concept van grootformaatcamera, zal ons voor bepaalde projecten zeker en vast mooie beelden leveren.

fotodenpereboom

Den Pereboom Leuven nieuwe website + fotografie

Ook Marc Wouters belde ons met de vraag om een website voor z’n studentenhuis in Leuven te maken. Ook voor deze website mochten we de fotografie en bewerking doen.

Resultaat te zien op deze link.